PRISER

Alle prisene er oppgitt i NOK og inkluderer 25% merverdiavgift. Dersom det er endringer i merverdiavgiften, skatter eller andre avgifter, vil priser i nettbutikken endres tilsvarende. Braforbarn reserverer seg for eventuelle feil som kan oppstå på grunn av tekniske feil.

BETALING

Hos Braforbarn kan du betale med faktura, bankkort eller kredittkort. Vi benytter Klarna Checkout som betalingspartner. Med Klarna Faktura betaler du etter at du har mottatt varene.  

BESTILLING

Alle bestillinger betraktes som bindende. Vi sender en ordrebekreftelse per e-mail med all informasjon. I tillegg kommer vi til å informere deg etter hvert som ordren behandles hos oss og pakken er på vei til deg.

LEVERING

Vi sender alltid varene så raskt som mulig, og senest 3 virkedager etter at ordren er mottatt. Vi tar kontakt og informerer hvis det kan forekomme forsinkelser med utsending.

FORSENDELSE

Vi sender varer med Posten/Bring. Det er kjøperens ansvar å sørge for at den adressen som blir oppgitt ved bestillingen er korrekt. Dersom pakken ikke hentes innen 14 dager på postkontoret blir pakken sendt i retur til oss. Skal vi sende pakken på nytt blir kunden belastet for frakten. Alle bestillinger, der annet ikke er avtalt, sendes som postpakke som kan hentes på Postens lokale utleveringssted.

LEVERANSEVILKÅR

Det er ditt lokale postkontor som er ansvarlig for å sende ut hentemelding. Posten sender ut en påminnelse dersom du glemmer å hente en bestilt pakke. Dersom du fortsatt ikke henter ut pakken innen oppgitt dato, vil den bli sendt tilbake til oss. For uavhentede og ikke-betalte pakker vil du bli belastet med et gebyr på 150 NOK for å dekke kostnadene vi har hatt i forbindelse med den uavhentede pakken.

REKLAMASJON

Dersom varen er skadet ved levering skal dette snarest meldes til oss via vårt kontaktskjema her. Det er viktig at vi får en fullstendig melding på eventuelle skader som er oppstått, slik at vi kan løse problemet og finne en løsning så fort som mulig.

ANGRERETT

Angrerettloven gjelder ved forbrukerkjøp. Hvis du angrer på kjøpet, kan du returnere dine varer til oss innen 14 dager etter mottagelsen. Varene må returneres uskadede og ubrukte i originalemballasjen. Varer som har vært tatt i bruk og som sendes oss uten originalemballasje kan ikke byttes eller returneres. Gi oss beskjed ved å bruke kontaktskjema som du finner her om at du ønsker å benytte deg av angreretten.

ANGRERETTSKJEMA SENDES AUTOMATISK VIA E-POST

Du har ansvaret for at returvarer når frem til oss i uskadet/komplett stand. Sørg derfor for at varene er forsvarlig innpakket. Merk deg at returporto betales av deg som kunde. Vi henter ikke ut pakker som sendes til oss som oppkrav.

Returen sendes til:

Mangusta/Braforbarn
Holmenveien 7b
0374 Oslo
Norge  

Husk å legge ved ordrenummer og kontaktinformasjon samt fylt ut angrerettskjemaet i returpakken. Dersom vilkårene for angrerett er oppfylt refunderer vi varens pris. Vær oppmerksom på at kostnader ved retur av varer påfaller deg (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).

BYTTE

Hvis du ønsker å bytte varer du har kjøpt kan du benytte deg av angreretten og returnere varene du ønsker å bytte innen 14 dager. Nye varer du ønsker å bytte til kan bestilles på vanlig måte i nettbutikken.

OPPLYSNINGER I NETTBUTIKKEN

Vi strever å gi våre kunder så korrekt informasjon om våre produkter som mulig. Vi tar forbehold om at tekniske/skrive/trykkfeil kan forekomme.

TAUSHETSPLIKT OG PERSONVERN

Vi håndterer alle kundeopplysninger med stor diskresjon. Les mer om dette her.

Har du spørsmål ta gjerne kontakt med oss på mail: post@braforbarn.no