Hva er LaQ?

 

LaQ er en prisbelønnet, innovativ og kreativ konstruksjonsleke som er designet og produsert i Japan. Enkel design og høy kvalitet tilbyr uendelige muligheter til å bygge figurer fra kun 7 forskjellige deler (2 basis deler og 5 koblingsdeler).

LaQ deler

Delene kommer i 12 forskjellige farger.

Alle ferger

Delene lager en Klikk! lyd når de trykkes på plass og tas fra hverandre. Lyden hjelper barna med å vite når delene er festet sammen riktig, og bidrar til at de holder konsentrasjonen gjennom byggingen. 

 

LAQ’S HISTORIE

  • LaQ er oppfunnet, designet og produsert i Japan av Yoshiritsu. Det er den nest største konstruksjon-leketøy merkevaren i Japan. Den har vært tilgjengelig i Japan i over 25 år, gjennom ca. 3500 butikker og bokhandlere. 
  • LaQ distribueres internasjonalt i over 27 land, inkludert Europa, USA og Asia.

  • LaQ brukes i barnehager og skoler i mange forskjellige land for pedagogisk verdi og moro. 

KREATIV LÆRING GJENNOM LEK 

LaQ-settene er morsomme å bygge, ta fra hverandre, og gjenoppbygge igjen og igjen.

"Q" i LaQ er for det japanske ordet "kyuu", som betyr sfære, og LaQ er helt unikt i hvordan blokkene kan skape sfæriske geometriske former ved hjelp av et lite antall deler. En sfære er den mest uendelige form for alle polyhedrale objekter, og LaQ er den ultimate leken for å utforske mulighetene til å skape fra et barns fantasi.

LaQ konstruksjonsleker passer alle nivåer og kan være så enkle eller utfordrende som man bare vil. Barn kan begynne med å bygge enkle 2D modeller med flate deler. Når de har lært seg byggeteknikken er det enkelt å gå videre til mer kompliserte og utfordrende 3D modeller med avrundede sider og deler som beveger seg. De største settene inneholder komplekse 3D modeller som er utfordrende for både tenåringer og voksne.

LaQ for alle nivå

 

LÆRINGSMESSIGE FORDELER

LaQ er unikt som konstruksjon og pedagogisk leketøy fordi det bare har 7 typer deler. Selv om det virker enkelt, gir disse delene ubegrensede muligheter for hva som kan bygges, og dermed aktiverer både venstre og høyre hjerneutvikling. 

LaQ konstruksjonsleker er bra for barn – de er med på å utvikle barnets:

• Kreativitet og uttrykk
• Sosial utvikling
• Logisk tenkning og problemløsning
• Konsentrasjon og utholdenhet
• Fin motorferdighet og fingerferdighet

Alle sett kommer med instruksjoner og tilbyr ubegrensede muligheter til å bygge fra tegninger eller bruke egen fantasi. Om en eller flere deler skulle bli borte så har det ikke noe å si. Man kan fortsatt bygge modellene eller enkelt erstatte delene.

LaQ konstruksjonsleker er populært blant foreldre – fordi det er betryggende å vite at noe så enkelt kan være så bra for barn. Leketøyet oppmuntrer til konsentrasjon, evne til å tenke i romlige forhold og utvikle tekniske ferdigheter. En stor fordel på grunn av det lave antallet deltyper er at deler enkelt kan byttes ut - 1 tapt del spiller ingen rolle! Alle settene kommer med instruksjoner for å bygge flere modeller, noe som sikrer timer med moro. 

Les mer om læring gjennom lek her. 

UTMERKELSER

LaQ har vunnet mange utmerkelser, inkludert Dr. Toy-priser for Topp 10 Konstruksjonsleker, Topp 10 Kreative leker og 100 Beste leker -kategoriene. 

 

KVALITET OG GODKJENNING

LaQ har blitt sertifisert mot europeiske leketøysikkerhetsstandarder og strenge leksestandarder i USA. LaQ har CE-merking som betyr at leker er kontrollert og oppfyller krav i Norsk og Europeisk regelverk og kan fritt selges i hele EØS-området.